fredag 2 mars 2012

Lunch!

Godaste fisksoppan!

400g torsk
2 skivade morötter
1 fänkål (skuren i strimlor)
1 purjolök ( i 1cm bitar)
4 medelstora potatisar i tärningar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
2 lagerblad
1 pkt saffran
9 dl vatten + 2 fiskb.tärningar
1dl creme fraîche (34%)
1 krm svartpeppar
100 g räkor med skal

Fräs grönsaker med saffran och vitlöken i oljan i en stor kastrull.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, vattnet + buljongen & legerblad. Låt koka i 15 min.
Lägg sedan i fisken och sjud i 10min.
(salta) och peppra & tillsätt creme fraîche. Lägg sist i de skalade räkorna så de inte blir kokta och sega.
Hoppas det smakar:)

(jag körde utan creme fraîche med tanke på points värdet och det var lika gott utan, ett tips bara)

Inga kommentarer: